Home » Cassettedecks » N2511

N2511

De n2511 is eigenlijk het kleinere broertje van dé 2521. Het gebruik van de materialen is echter ongeveer hetzelfde, namelijk plastic. Alles bijna alles wat je ziet is van plastic, toch voelt de speler redelijk degelijk aan. Het geluid van deze recorder is prima te noemen. De speler is uitgerust met DNL en Dolby B, DNL is een dynamische ruisonderdrukking en in de praktijk een zeer goede optie op dit deck. Het loopwerk is weldegelijk vervaardigd uit metaal, Philips heeft ook plastic loopwerken geproduceerd, met de beruchte brekende tandwielen. Dit deck heeft een metalen loopwerk met snaaraandrijving. In dit toestel zijn de snaren nog niet tot snot vergaan, maar ze zijn niet meer helemaal fabrieksfris, na 40 jaar is dat niet verwonderlijk natuurlijk. Bijzonder (leuk) aan dit toestel is het tape loop lampje wat zicht naast de counter bevindt. 

Een bekend kwaal van dit type en dus ook bij mijn exemplaar is de plakkende wiskop. De vulling van de wiskop loopt langzaam maar zeker uit de kop, met het gevolg dat de machine van binnen wordt bevuild. De tape loopt altijd ook langs de wiskop, zelfs wanneer het deck niets opneemt, dus hij besmeurt direct de bandjes die in het apparaat worden afgespeeld. Dit euvel is op te lossen door de plakkende substantie te verwijderen met 96% alcohol en de wiskop af te plakken met plakband. Vaak werkt de wiskop niet meer 100% en zal de gemaakte opname nog sporen bevatten van wat er eerder op het bandje stond. Onbespeelde banden kan dit deck zonder problemen opnemen. De wiskop kan ook worden vervangen of helemaal weg worden gelaten, hoewel in dit laatste geval de bandloop niet meer helemaal optimaal is.

 

Zoals op de foto's is te zien is het deck besmeurd geweest met een dikke laag vuil, na de laag vuil te hebben verwijderd, kwam er een redelijk net deck tevoorschijn.

 

Dit deck laat zich goed combineren met de 22rh752 (het vliegdekschip) of met de 22rh742 (het kleinere vliegdekschip)