Home » Platenspelers » DTJ 301.1

DTJ 301.1

De Dual DTJ 301.1 is een direct drive platenspeler met ingebouwde voorversterker en USB poort.
Het uiterlijk van de speler is duidelijk geïnspireerd op de Technics SL1200.

De Dual werd geleverd met een Audio Technica AT3600L element... Door velen wordt dit element beschouwd als een redelijk tot goed element. Dit gegeven berust op een mening. Ik hoefde niet kritisch te luisteren dat dit element voor mij geen prettige luisterervaring oplevert. Het geluid is een beetje hees en bij het minste geringste gaan er bepaalde tonen slissen, bovendien klinkt de bas erg vlak en hol. 

Dit element heb ik verwisseld voor een Ortofon concorde Pro S. Dit element heeft een heel ander karakter dat beter past bij mijn wensen. De hoge tonen zijn helder en zijn niet meer hees. Ook de bassen zijn veel ronder. Veel rustiger om naar te luisteren. Tot op en dag al het geluid alleen uit het linker kanaal kwam, het element werkte niet meer op rechts, binnen de garantietermijn heb ik het element kunnen omruilen voor een nieuwe die het tot op heden goed doet.

Het apparaat is voorzien van 4 geveerde poten aan de onderkant, maar voor de rest blijft het een plastic platenspeler. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar als ik de Dual redelijk dicht bij een luidspreker zet gaat de kast resoneren en dat pikt de naald op. Net zo lang tot er een lelijke oorverdovende galm ontstaat. Iets wat ik totaal niet gewend ben van m'n oude Philipsen die daar helemaal geen last van hebben. Wanneer de speler op tafel staat te spelen en er wordt een boek op tafel gegooid, vliegt de naald een paar groeven verder, terwijl de 22GA209s vrolijk doorspeelt zonder enig hikje.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb