Home » Receivers » F1522

F1522

De F1522 is een casseiver uit het begin van de jaren 80. Het toestel is bedoeld als een compacte versterker met ingebouwd cassettedeck, en FM/LW/SW tuner. Het cassettedeck is een zwak punt, de zachte plastic tandwielen zijn na 30 jaar niet sterk genoeg meer om de beweging van de motor om te zetten naar de tape en verliezen op deze manier hun tanden, net zolang totdat ze helemaal glad zijn en niets meer doen.

Een ander zwak punt is de voeding van de eindtrap. De Roederstein elko's die Philips monteerde in vele F-serie versterkers zijn na 30 jaar uitgeput en zorgen ervoor dat de eindtrap niet meer werkt. Wanneer deze vervangen zijn speelt het toestel weer prima. Zo ook in mijn geval.

De geluidskwaliteit is goed, de tuner ontvangt veel zenders zonder antenne, en de afstemming wordt makkelijk gemaakt door een led in de afstemschaal die bij correcte afstemming groen wordt in plaats van rood. De volumeregeling gaat door middel van een gedempt draaiende potmeter die heel degelijk aanvoelt.

Als eindversterker heeft Philips gebruik gemaakt van een STK module die de achterwand van het toestel gebruikt als koelrib, hiermee wordt de achterplaat behoorlijk warm.

Wellicht is de F1522 kwalitatief geen uitblinker, maar het is wel een leuk toestel waar je veel plezier van kunt hebben. Voor de liefhebbers van een digitaal display voor de tuner is er de F1722, bij dit toestel is de draaiknop vervangen door toetsen en er is zelfs een mogelijkheid om preset zenders te programmeren. De rest van de techniek is rechtstreeks afkomstig van de F1522. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb